Fotosynthese in Ingenhousz (NL)

Met Fotosynthese brengen Classic Young Masters en KOP verschillende elementen bijeen om tot nieuwe ervaringen te komen. In dit samenspel vinden wij nieuwe energieën en komen tot verbluffende resultaten door een combinatie van klassieke geïmproviseerde muziek en beeldende kunst.

“Wij koppelen kunstenaars Nino Basilashvili en Mandy den Elzen aan componist Nuno Silva en muzikanten Lisa Schreiber (saxofoon), Anneke Attema (contrabas) en Claire Adams (zang/viool).”

Nuno Silva:
Geïnspireerd door het beeldende werk componeerde Nuno Silva speciaal voor deze uit­ voering de muziek. De samenwerking met de op maat gecomponeerde compositie en soundscapes resulteert in een ervaring die alleen tijdens Fotosyn­these te beleven is!

Claire Adams, Nuno Silva, Anneke Attema en Lisa Schreiber

Mandy den Elzen:
Als een hommage aan de Bredase plantkundige en dokter Jan Ingenhousz conserveert den Elzen de omringende flora rond het Dr. Jan Ingenhousz­ plein. Deze opstelling met botanische preparaten toont een verwevenheid van kunst en biologie. Door de omringende wilde flora op een voetstuk te plaatsen deelt zij haar fascinatie en respect voor de natuur met haar inherente vormen met als doel de toeschouwer aan te moedigen na te denken over het belang van groen in de stad.

Geconserveerd door Mandy den Elzen

Nino Basilashvili:
Laat je hart sneller kloppen! (of langzamer) Neem plaats in een intieme en inter­actieve ervaring en laat je onderdompelen in een surrealistische visualisatie van jouw hartslag en die van andere bezoekers. Dankzij een unieke sound­scape, speciaal gecompo­neerd voor deze editie, is het doel om de hartslagen met elkaar te verbinden.

Lees meer over HEARTSYNC hier!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *